torstai 2. syyskuuta 2010

JÄÄTYMINENOn meinaan aivan julmetun kylmä! Tahdon ihanan helteen takaisin... En valittanut kesällä kertaakaan ihanasta lämpimästä ilmasta, en vaikka oli +32 ja aurinko porotti täysillä (okei ehkä pari kertaa tuskastelin kun oli kuuma nukkua, mutta se nyt on ihan inhimillistä). Sellanen ilma sopi mulle oikein loistavasti. Monet luokalla sanoo että odottivatkin jo syksyä, mä en sitten pätkän vertaa. En olis pistäny hanttiin vaikka lämpimät ilmat ois jatkunu pitkälle syksyyn. Ja voin ihan tosissani sanoa että eipä haittais vaikka talvikin jäis välistä ja tulis hellettä joulukuuksikin! En oo koskaan ollu mikään talvi-ihminen ja lumi ja pakkanen ällöttää mua. Lumen ansiosta kastuneet lahkeet, jäätyneet sormet ja paksut talvitakit ja kerrospukeutuminen... EI KIITOS!

Kauhistelen jo valmiiks tulevaa talvea. Mitä jos siitä tulee yhtä helvetin kylmä ja pitkä ku viime talvesta? Mä en tuu kestämään sitä, en suostu menemään ulos kertaakaan jos pakkasta on enemmän ku -15. Mun mielestä on hullua kun ihmiset menee ihan innoissaan luistelemaan, hiihtämään ja tekemään ties mitä ratkiriemukasta kun pakkasta on -25. Mulle koko jutun ajatteleminen aiheuttaa jo melkein oksennusrefleksin. Ja entäs sitten ne kouluaamut kun pitää nousta kuudelta ja huomata että aha, ulkona on kolkyt astetta pakkasta, minäpä menen odottelemaan tien viereen koulutaksia joka on todennäköisesti 30min myöhässä, ja kun taksi suvaitsee viimein saapua ei kuski edes pahoittele myöhästymistä. Muutamaan kertaan tollasia kiduttavia, raivostuttavia myöhästymisiä tapahtu viime talvena, ja kyllä sappi kiehu siinä vaiheessa...Sen sijaan tällaset maisemat miellyttää mua toden teolla. Lasken jo tunteja tohon matkaan kun pääset tästä kylmästä Suomihelvetistä lämpöseen Kanariaparatiisiin, edes sitten siksi viikoksi. Suomi on ihana maa joo, mutta sen kylmä syksy, talvi ja alkukevät vois olla pikkasen lyhyempiä eikä kestää elokuusta huhtikuuhun. Pieni osa musta toivottaa siis ilmastonmuutoksen tervetulleeksi, sama se vaikka sitä lunta nyt ei joka joulu tulisikaan. Lunta kaipaavat voi aina mennä Lappiin.

Mutta huomenna onkin edessä ihana urheilupäivä, toimitsijan hommissa. Ja huomenna haetaan vanhojentanssipuku kotiin! Rakkautta!

3 kommenttia:

 1. Ahh! Hmmmm! On se herkkua, kun saa vetää raikasta talvi-ilmaa keuhkoihin kulkiessaan koulua kohti kasin pintaan tähtikirkkaana aamuna - ja asteita siis mielellään vähintään -20! Mmm-hmmm! Jesss! MMMM!

  Mutta kun jalat jäätyy talvikenkiin ja kaksiin sukkiin kahden minuutin raikkaan hengittelyn (sieraimetkin jo jäässä) jälkeen niin myönnetään: ärsyttäähän se.
  Miten olisi -5 mutta korkeat, korkeat kinokset ympäri talven?

  VastaaPoista
 2. En kyllä sanoisi Kanariansaariakaan paratiisisaariksi. Kunnon turistirysiä kaikki saaret, ei mitään paikallista. Mutta kaikilla oma mielipide :) Itse tykkään tutustua paikallisiin ihmisiin, en turisteihin.

  VastaaPoista
 3. Siiri, älä muuta sano! -5 kuulostaa hyvältä, ja ne kinoksetkin... Mutta ne vois tulla siinä joskus joulukuun puolivälissä ja lähteä loppiaisen tienoolla :D

  Noora, mun mielestä turistirysät on oikeestaan aika ihania, niin kauan kun niissä ei pääse (joudu) käymään joka vuosi :) Ja on se aika paratiisi kun verrataan Suomen loskapaskaan ;) Mä oon päässy niin vähän matkustelemaan että mua ei haittaa vaikka en pääsisi paikallisiin ihmisiin tutustumaankaan. Sitä ehtii sitten vaikka interreilailla kun täyttää 18 ja on aikaa. :)

  VastaaPoista